Foredrag - Thymors

Thymors

Viden i bevægelse

Mad som medicin

     

 

 

Anna Iben Nørgaard Hollensberg  

 

Speciallæge i almen medicin, MD, BC Family Medicine

Functional Medicine Practitioner - IFMCP

Schweizisk Bio-Logisk Medicin - Paracelsus Academy

Heilpraktiker 1996

 

 

 Om Anna Iben Nørgaard Hollensberg

51 år og oprindelig fra Limfjordsøen Mors. Gift på 21. år og mor til tre sønner.

Jeg taler dansk, engelsk, tysk, jysk samt begår mig på de skandinaviske sprog.

Bag mig har jeg 6½ års lægeuddannelse ved Aarhus Universitet, 1½ års turnus i lægeuddannelse i Midtjylland og 5 års speciallægeuddannelse i almen medicin til praktiserende læge. 

Tidligere har jeg været ansat inden for specialeområderne: ortopædisk kirurgi og skadestuefunktion, medicinske hjerte- og lungesygdomme samt mave-tarmsygdomme, gynækologi og obstetrik (fødegang), kirurgiske mavetarm-, kar- og urinvejslidelser, psykiatri, neurologi og børnesygdomme. Sidst men ikke mindst har jeg arbejdet flere år i almen lægepraksis.

 

Sideløbende har jeg uddannelse og erfaring fra Danmark inden for kognitiv samtaleterapi, mindfulness/ACT, fransk auriculo-akupunktur og ernæringsterapi, samt flere andre integrerede metoder.

 

Jeg har i udlandet taget uddannelseskurser i holistisk "bio-logisk" medicin ved Paracelsusklinikken, Schweiz ved dr. Thomas Rau siden 2005.

I 2008-2009 blev jeg certificeret "DAN-doctor" indenfor autismespektrum-lidelser.

Siden 2008 har jeg løbende fulgt kurser og konferencer hos Institute for Functionale Medicine, USA og i 2016 bestod jeg instituttets certificering til Functional Medicine Practitioner - den første danske læge med titlen IFMCP.

I 2015 blev jeg  via American College for Advancement in Medicine, ACAM, certificeret til at udføre infusionsterapier.

Under medicinstudiet fra 1993-96 tog jeg desuden uddannelsen til Heilpraktiker, der er en tysk lægmandsuddannelse baseret på at anvende naturmedicinske metoder.

 

I 2012 valgte jeg at afhænde min andel af et lægehus og i stedet træde ud af sygesikringens og regionernes model for samarbejde.

Jeg har siden da fundet min plads i egen privatklinik, med god tid til hver enkelt patient der kommer, og med muligheden for at lave helhedsvurderinger og -indsatser til hver enkelt. Det er en stor tilfredsstillelse at kunne integrere flere metoder i hver patients behandling og komme i dybden med problemstillingerne.

 

Jeg er glad for alle facetter af lægejobbet - de vekslende problemstillinger, den støttende kommunikationen, den sociale dimension, mulighederne for forebyggelse, tværfaglighed og forskning, rollen som visitator, rådgiver og leder samt især samarbejdet og kontinuiteten med mine patienter.

 

Ud over lægearbejdet holder jeg foredrag, workshops og underviser. I foreninger, lægelaug/ 12-mands-foreninger og på forskellige uddannelsessteder. Jeg superviserer behandlere, der ønsker at integrere de naturmedicinske functional medicine metoder i deres kliniske hverdag. 

Siden 1992 har jeg undervist ca 12.000 timer i forskellige sammenhænge ved siden af studier og lægearbejde. 
Til bladet Naturli skriver jeg iblandt artikler og brevkassesvar. 

 

I 2015+2016 var jeg medvirkende i TV-udsendelserne "Juice It Up". Udsendelser hvor vi med frivillige deltagere lavede livstransformation ved at ændre deres måltider til vital-kost med grønne juicer og antiinflammatiorsk mad. (Find udsendelserne på You Tube).

En udløber af udsendelserne er tre-ugers kurser - GreenBoost.dk - som vi afholder 4 gange årligt for alle interesserede i livstransforamtion med udgangspunkt i hvad turbokost kan gøre af forskel for helbred og velbefindende. 

 

I 2017 udkom en bogserie om Functional Foods fra Muusmanns Forlag, som jeg skriver i samarbejde med to andre forfattere. De første tre titler er:
BoneBroth, Gurkemeje og Kokosolie.
I 2018 udkommer Proboitoka & Præbiotika - sådan holder du liv i tarme og forstand.

Praktisk information

Billetter kan også købes ved indgangen kr. 50.

  • Nummer 18299 - Mad som medicin
  • Start 16.04.18 kl. 19:00-21:30
  • Underviser(e) Anna Iben Nørgaard Hollensberg
  • Adresse Morsø Folkebibliotek, Holgersgade 7, 2.sal, 7900 (kort)
    Støberisalen
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 50,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
16.04.2018 19:00-21:30 Morsø Folkebibliotek Kort

Underviser

Anna Iben Nørgaard Hollensberg