Spændende undervisning og kurser - Thymors

Thymors

Viden i bevægelse

Kundalini Yoga

...

Kundalini Yoga er en aktiv og dynamisk form for yoga, som består af kropsøvelser, åndedrætsøvelser, meditation og mantra.

Kundalini betyder vitalitet/livskraft og Kundalini Yoga handler om at øge flowet af denne vitalitet i kroppen, således vi kommer "ud af hovedet" og ned i kroppen. Vi øver os i at holde vores opmærksomhed inde i kroppen, at være tilstede i kroppen, i bevægelsen, i nuet. Åndedrætsøvelser og mantraerne hjælper os til at holde koncentrationen i nuet. Ordet "yoga" betyder at "forene" - en forening af krop, ånd og sind. 

I Kundalini Yoga undervises der ud fra forudbestemte yogasæt (kaldet Kriya), hvert sæt består af mellem fem og tyve øvelser. Forskellige kriyaer fokuserer på forskellige dele af kroppen og psyken. Der findes eksempelvis kriyaer for at styrke ryggen, for at forbedre immunforsvaret eller for at balancerer forskellige følelsesmæssige tilstande. Hvert kriya afsluttes med afspænding og meditation.

Denne enkle og vitale yogaform kaldes også "hverdagens yoga", da den benytter enkle redskaber til hurtigt at bringe balance i krop, ånd og sind. 

                                  

Praktisk information

Medbring yoga måtte og tæppe.

Underviser

Yulia Burdina